Wat is Google RankBrain?

RankBrain is een onderdeel van het kernalgoritme van Google dat machinaal leren gebruikt (het vermogen van machines om zichzelf te leren van gegevensinvoer) om de meest relevante resultaten te bepalen voor zoekopdrachten in zoekmachines. Pre-RankBrain, Google gebruikte het basisalgoritme om te bepalen welke resultaten voor een bepaalde zoekopdracht moeten worden weergegeven. Post-RankBrain gelooft dat de query nu een interpretatiemodel doorloopt dat mogelijke factoren, zoals de locatie van de zoeker, personalisatie en de woorden van de query, kan toepassen om de ware bedoeling van de zoeker te bepalen . Door deze ware bedoeling te onderscheiden, kan Google relevantere resultaten leveren.

Het machine-leeraspect van RankBrain is wat het onderscheidt van andere updates. Om het RankBrain-algoritme te 'leren' om bruikbare zoekresultaten te produceren, 'feeds' Google deze gegevens uit verschillende bronnen. Het algoritme neemt het vervolgens van daaruit, berekent en leert zichzelf in de loop van de tijd om verschillende signalen aan verschillende resultaten te koppelen en om ranglijsten van zoekmachines te rangschikken op basis van deze berekeningen.

RankBrain begrijpen
Om RankBrain duidelijk te conceptualiseren, kan het helpen om jezelf in de schoenen van Google te plaatsen, in een poging de bedoeling van een zoekmachinequery als 'Olympische locatie' te begrijpen.

Wat is de ware bedoeling van deze zoekopdracht? Wil de onderzoeker weten over de Olympische Zomerspelen of de Olympische Winterspelen? Hebben ze het over een Olympische Spelen die zojuist zijn afgesloten, of een die over vier jaar zal plaatsvinden? Is de onderzoeker op dit moment aanwezig op de Olympische Spelen, zit hij in een hotel en zoekt hij een routebeschrijving naar de locatie voor de openingsceremonie? Konden ze zelfs op zoek naar historische informatie over de locatie van de allereerste Olympische Spelen in het oude Griekenland?

Stel je nu voor dat bij het beantwoorden van deze vraag alles wat je hebt simplistische algoritmesignalen zijn zoals de kwaliteit van de inhoud of het aantal links dat een stuk inhoud heeft verdiend om resultaten te rangschikken voor deze zoeker. Stel je voor dat de Winterspelen in Sotsji, Rusland vorige maand net zijn afgesloten en de officiële Olympische website van Sochi miljoenen links heeft verdiend voor de inhoud van dit afgelopen evenement. Als je algoritme simplistisch is, kan het alleen resultaten tonen over de Sochi Games, omdat ze de meeste links hebben verdiend ... zelfs als de zoeker eigenlijk de locatie van de volgende Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea, wilde leren .
Het is binnen deze gecompliceerde maar veel voorkomende situatie dat de capaciteit van RankBrain als essentieel naar voren komt. Het is alleen door wiskundig resultaten te berekenen op basis van patronen die het algoritme van de machine heeft "opgemerkt" in het zoekgedrag dat Google kan bepalen, bijvoorbeeld dat de meerderheid van de mensen die "Locatie Olympische Spelen" opzoeken, wil weten waar de volgende games zich bevinden (zij het zomer of winter) zullen worden gehouden. In dit geval zal een antwoordvak van Google met de locatie van de komende Games daarin de meeste behoeften van de zoekers dienen.

Hoewel in dit antwoordvak de bedoeling achter de meeste zoekopdrachten voor Olympische locaties kan worden behandeld, zijn er opvallende uitzonderingen die Google moet oplossen. Als de zoekopdracht bijvoorbeeld wordt uitgevoerd door een gebruiker in een Olympische stad (zoals Pyeongchang) in de week van de games, kan Google in plaats daarvan een routebeschrijving geven naar het paviljoen waar de openingsceremonie wordt gehouden. Met andere woorden, signalen zoals de locatie van de gebruiker en de versheid van de inhoud moeten in aanmerking worden genomen om de intentie te interpreteren en de resultaten te leveren die het meest waarschijnlijk aan de zoekers voldoen .

* RankBrain is een werk in uitvoering , met het doel van machinaal leren om de interpretatie van Google van de intentie van de zoeker in de loop van de tijd te perfectioneren.design-limburg.nl | drukwerk-limburg.nl | limburg-ontwerp.nl | limburg-software.nl | online-blog.nl
software-leudal.nl | software-maken.nl | software-oplossingen.nl | software-webdesign.nl
webbureau-leudal.nl | webbureau-limburg.nl | websites-limburg.nl