Nieuw collectie beheersysteem voor musea, erfgoedinstellingen, historische verenigingen en culturele organisaties

KLEKSI is een collectie beheersysteem en is ontwikkeld voor collectie beheerders van musea, erfgoedinstellingen, historische en culturele stichtingen en verenigingen die hun collectie op een gemakkelijke en flexibele manier willen digitaliseren.

Beheer je collectie via desktop, laptop, tablet of smartphone
KLEKSI is responsive en past zich aan elk type apparaat aan ongeacht welke resolutie. Je kunt overal waar je bent en wanneer je wilt je collectie beheren. Je hebt alleen een internet verbinding nodig. Maak foto's met je smartphone en plaats ze rechtstreeks in je collectie. Werk je met professionele foto apparatuur? Beheer dan net zo makkelijk je collectie via een desktop computer.

Filemanager met drag & drop uploading
KLEKSI biedt een handige filemanager waarmee je, op een manier die je gewend bent, bestanden, afbeeldingen en video's kunt archiveren en uploaden. Upload bestanden met een simpele drag & drop vanuit de verkenner van je pc of de finder van je Apple device. Nadat je de bestanden naar de filemanager hebt ge-upload kun je deze op elk gewenst moment en via elk apparaat ophalen en in je collectie verwerken.

Geavanceerde zoom functie
Met KLEKSI publiceer je grote en gedetailleerde afbeeldingen op je website. Als je afbeeldingen met hoge resoluties upload in KLEKSI, is het mogelijk zo ver in te zoomen dat de verfstreken en soms zelfs de pigmentdeeltjes in de verf zichtbaar worden. Met de zoom functie van KLEKSI kun je snel inzoomen op enorme afbeeldingen omdat de afbeelding on-the-fly worden opgedeeld in vierkantjes. Het werkt ongeveer als Google Maps - klik om in te zoomen, niveau voor niveau. Deze techniek komt ten goede van de laadtijd en gebruikerservaring van bezoekers op je website.

KLEKSI is voorzien van Elastic search, een geavanceerde zoekfunctionaliteit
Met Elastic search worden grote hoeveelheden gegevens snel, bijna realtime, opgeslagen, doorzocht en geanalyseerd. In milliseconden ontvang je de gevonden resultaten. Het is in staat om snelle zoekreacties te ontvangen omdat het, in plaats van rechtstreeks in de tekst te zoeken, een aparte index doorzoekt. Speciaal ontwikkeld voor websites met gigantische hoeveelheden data (zoals Facebook, Amazon, Google of Netflix) waar iemand makkelijk en snel de resultaten van moet kunnen opvragen. KLEKSI en het frontend voor jouw bezoekers is uitgerust met Elastic search voor een prettige gebruikservaring.

Bezoekers digitaal informeren binnen jouw museum
Met KLEKSI kun je aan de hand van QR-codes, die KLEKSI automatisch voor je genereerd, bezoekers informeren over jouw objecten. Dit creëert een extra verdienmodel voor je museum, vereniging of tentoonstelling. Bezoekers die een QR-code scannen worden automatisch doorverwezen naar de pagina waar meer informatie over het object vermeld staat. Plaats of hang de QR code naast het object en jouw bezoekers kunnen met elke smartphone informatie ophalen over het betreffende object.

KLEKSI maakt je collectie, tentoonstelling en museum beter vindbaar
Het frontend, de zoekfunctie en filteroptie voor bezoekers, wordt op je eigen (bestaande) domeinnaam geïnstalleerd. KLEKSI is SEO technisch geoptimaliseerd waardoor jouw collectie door zoekmachines perfect wordt geïndexeerd. Hoe meer bezoekers jouw collectie ontdekken, hoe meer bezoekers je uiteindelijk naar je tentoonstelling of musea zult aantrekken.

Vanaf nu is je collectie ook toegankelijk voor mensen met een beperking
KLEKSI zet de titel en omschrijving van je object automatisch van tekst over naar spraak waardoor je collectie toegangkelijk is voor een groter publiek. Tekst-naar-spraak (TextToSpeech:TTS) vergroot het bereik van je collectie en speelt in op verschillende behoeftes van verschillende gebruikers. Zoals laaggeletterden, kinderen en volwassenen met een leerprobleem of leesbeperking zoals dyslexie, mensen met een verminderd gezichtsvermogen, en mensen die een taal willen leren. Maar ook voor alle mensen die gewoon liever luisteren dan lezen.

Heb je al een collectie beheersysteem en wil je overstappen?
Wij zetten je bestaande data over naar de KLEKSI omgeving.

Voordelen van KLEKSI
KLEKSI is meer dan alleen je collectie beheren...

Bekijk hieronder de voordelen:
KLEKSI is flexibel, je bepaalt zelf hoe je jouw collectie wilt digitaliseren.KLEKSI is snel en met elke (moderne) browser compatible.KLEKSI is gebruiksvriendelijk en maakt het beheren van je collectie heel eenvoudig.KLEKSI is webgebaseerd, dus je kunt ook thuis aan je collectie werken.KLEKSI biedt een functionele interface voor het professioneel presenteren van je collectie.KLEKSI heeft een uitgebreide zoekfunctie ontwikkeld voor je bezoekers.KLEKSI informeert bezoekers van je museum of tentoonstelling via een QR-code.KLEKSI is meertalig, ruim één op 3 museumbezoekers komt uit het buitenland.KLEKSI is toegankelijk voor mensen met een beperking.KLEKSI is 24/7 bereikbaar via desktop, laptop, tablet en smartphone.KLEKSI wordt continu doorontwikkeld, je hebt dus nooit een verouderd systeem.KLEKSI biedt de mogelijkheid om zelf extra accounts voor je collega's aan te maken.KLEKSI biedt de mogelijkheid om een onglimiteerd aantal collecties te beheren.

Kleksi is bedoeld voor:
Musea
Historische-verenigingen
Culturerle-instellingen
Erfgoed instellingendesign-limburg.nl | drukwerk-limburg.nl | limburg-ontwerp.nl | limburg-software.nl | online-blog.nl
software-leudal.nl | software-maken.nl | software-oplossingen.nl | software-webdesign.nl
webbureau-leudal.nl | webbureau-limburg.nl | websites-limburg.nl